FAQ

(frequently asked questions)

Locatie

Waar zijn de zeilboten gelegen?
Standaard liggen de boten in de Royal North Sea Yacht Club in Oostende (Montgommerykaai 1). De club ligt naast het staketsel in het hart van de stad. Met tal van restaurants, bars en hotels op wandelafstand. Dit neemt niet weg dat we ook vanuit Nieuwpoort of Zeebrugge kunnen uitvaren.

Is de locatie bereikbaar met openbaar vervoer?
Absoluut, de boten liggen op wandelafstand van het stationsplein. Op het plein komen treinen, trams en bussen toe.

Kan er ter plaatse geparkeerd worden?
Ja. Op de Montgommerykaai zijn een dertigtal parkeerplaatsen. Let wel: dit is betalend parkeren en je kunt voor maximum 2 uur parkeertijd geld in de automaat stoppen. Wij raden onze klanten aan hun wagens te ondergronds te parkeren in de Visserskaai. Meer informatie hieromtrent vind je op www.vincipark.be

Algemeen

Welke kledij dragen we best?
We raden ten stelligste aan comfortabele vrijetijdskleding te dragen en platte schoenen met een witte zool. Rubberen laarzen zijn nog beter. Breng ook een zonnebril en zonnecrème mee. Zelfs als het bewolkt is, verbrand je tijdens het zeilen vrij snel. Gezien het op zee veel kouder is als op land en het weer in België ook snel kan omslaan, raden wij aan de ademende en waterdichte zeilpakken die als optie worden aangeboden in te huren. Goed gekleed zijn zorgt voor de helft van het plezier!

Gaat de activiteit door als het regent?
Ja, er kunnen ademende en waterdichte zeilpakken gehuurd worden. Vaak gaat het slechts over een bui die snel overgewaaid is. In het geval van donder kan het zijn dat de activiteit uitgesteld wordt tot de storm overgewaaid is.

Kunnen we de windmolens gaan bekijken?
Enkel als de boot een volledige dag gehuurd wordt en de wind goed zit. Het windmolenpark ligt op 30 kilometer van de kust. Met een gemiddelde snelheid doe je er makkelijk 5 uur over heen en terug.

Is er een toilet aan boord?
Ja, alle zeilboten zijn uitgerust met een toilet. Hoe je dit gebruikt wordt uitgelegd in de briefing en hangt ook omhoog in het toilet. We vragen de deelnemers wel op voorhand de toiletten van het clubgebouw te gebruiken omdat de kans op zeeziekte verhoogt als men langere tijd benedendeks blijft.

Ik kan niet zeilen, kan ik toch mee aan boord?
Absoluut, er is totaal geen ervaring vereist om mee te zeilen. Onze ervaren schippers starten ieder evenement met een duidelijke veiligheidsbriefing. Tijdens het evenement worden de manoeuvres op een gecontroleerde manier ingeoefend zodat iedereen toch actief kan deelnemen. Wilt u lekker niets doen en genieten van het water en de wind dan kan dat ook.