High Impact Team Sailing

High Impact Team Sailing, dat is een boot, een schipper, een gecertificeerde coach en het team. Na een ontbijt aan boord krijgt het team een zeiltechnische uitleg van de schipper, die hen vandaag als ‘externe deskundige’ zal bijstaan. Toch is het de bedoelding dat het team het schip zo autonoom mogelijk zal aansturen.

Voor het vertrek legt de coach de challenges van de dag uit. Voor het vertrek bepaalt het team voor welke challenges men gaat en met welke moeilijkheidsgraad men die uitdagingen aangaat. De exclusiviteit van de afscheidsdrink wordt namelijk bepaald door het aantal gerealiseerde challenges en hun moeilijkheidsgraad. Na het zeilen kunnen de oesters met  champagne evengoed fruitsap met chips zijn.

Op zee zorgen we voor een perfecte mix van fun, uitdaging en resultaatgerichtheid. Challenges als het vinden van een juiste koers met kaart en kompas, het correct uitvoeren van overstagmanoeuvres, een man-over-boord procedure, etc... zijn geen doel op zich maar een middel om de inzichten die men tijdens het voorprogramma ‘Team Insights verworven heeft in de praktijk om te zetten en de efficiëntie van het team te verhogen. Dankzij de door de coach ingelaste freeze-momenten exploreert het team wat zich net heeft afgespeeld en wordt men bewust van de mechanismen en onderlinge dynamieken die het team al dan niet succesvol maken.

Resoc Antwerpen

Matthias De Ridder
Manager
Tijdens de High Impact Team Sailing van Katmandu hebben de coaches ons tijdens het zeilen bewust gemaakt van de manier waarop wij met elkaar communiceren, feedback geven, samenwerken... Op de werkvloer heeft dat uiteindelijk de efficiëntie, maar ook de dynamiek van ons team bevorderd. Het event bezorgde ons een waanzinnig avontuur op zee waarbij we leerden zeilen en waaraan we heel veel plezier beleefden, maar waar we als team ook een stuk sterker zijn uitgekomen.

JCI Oostende

Stefanie Vermeersch
Graag wil ik jullie in naam van JCI Oostende danken voor jullie steun aan ons congres. Dit weekend was meer dan geslaagd en de deelnemers hebben ongelofelijk genoten. We kregen tal van positieve reacties over de high impact teamsailing. Wij zijn dan ook heel tevreden en wensen jullie te danken voor de vlotte samenwerking.

Envicas bvba

Steven Thomas
Managing Partner & Consultant
Ik heb zaterdagvoormiddag deelgenomen aan het programma ‘High Impact Team Sailing’. Echt een leuke en leerrijke ervaring! Bedankt voor de uitstekende begeleiding en coaching! Tot een volgende keer!