Oldtimer Rally

Neem plaats in één van 10 volkswagenbusjes en keer veertig jaar terug in de tijd. Ervaar het heerlijke gevoel van nostalgie en onthaasting terwijl u door het Brugse Ommeland rijdt. Een poëtische verzameling van kanalen en dijken, historische hoeves en wiekende molens, immense groendomeinen en uitgestrekte natuurreservaten. Weinig landschappen ogen idyllischer en stralen meer rust uit.

Een roadbook brengt u van het éne pittoreske dorpje naar het andere. Zo houden we halt in Stalhille, Houthave, Meetkerke, Damme en Brugge. Onderweg dient u een aantal vragen goed te beantwoorden en praktische proeven uit te voeren. Deze proeven bestaan uit een bier proeverij in een café waar de tijd stil bleef staan, een schietproef in een oude Brugse Gilde en een Vlaams volkspelen circuit in de schaduw van een eeuwenoude abdij.

Sagen en legendes blazen uw tocht leven in. Het team dat het beste scoort op de praktische proeven, de valse legende aan het licht brengt en de zoekvragen goed beantwoordt, gaat naar huis met een heerlijke mand inheemse producten.