Canterbury Queeste

51°19’44’’N 1°25’10’’E

Een goede samenwerking zal nodig zijn om al zeilend de target  ‘Ramsgate Harbour’ te halen. Als de wind meezit zien we zo’n 7 uur na vertrek de kustlijn voor ons. Vlak voor de Engelse kust wordt het goed navigeren om uit de buurt van de ‘Goodwins’ te blijven. De gevaarlijkste zandbanken aan de Engelse kust. Ze kunnen verschuiven zodat je zelfs met de meest recente kaarten niet zeker bent van de exacte dieptes rondom de banken. Na een verfrissende douche trekken we Ramsgate in voor een lekker diner om vervolgens aan boord onder de wol te kruipen.

Na een uitgebreid ontbijt brengt een oldtimer ons naar de lokale golfclub om er een balletje te slaan. The ‘Greens’, ‘hole in one’, ‘putting’, ‘pitches’, zegt het u allemaal niet veel? Na deze initiatie spreekt u er vlot over mee. We zetten de weg verder en trekken richting Canterbury waar de Queeste van start gaat met een bezoek aan de Cathedral, biertest in een lokale pub en bezoek aan de Canterbury Tales als hoogtepunten.

Een diner in een prachtig ‘Georgian Manor House’ met sterrenkok vormt de hekkensluiter van de dag. De ochtend erop worden de zeilen weer gehesen en zetten we koers naar de Vlaamse Kust. Een écht grenzenverleggend programma!